Ohjelma > Keskiviikon ohjelma

Keskiviikko 6.4.

Lastenkirjainstituutissa kuplii!

Paikka: Lastenkirjainstituutti (Puutarhakatu 11 A, 2 kerros)
Aika: kello 17.00-19.00

Sarjakuvaillassa Moog Konttinen ja Kristian Huitula sekä Vanhan suomalaisen sarjakuvan miniakvaario.

Moog Konttinen

Mauri "Moog" Konttinen (s. 1950) on härmäläisen rockin uranuurtajia sekä armoitettu vokaalien ja konsonanttien vääntäjä ja suomen kielen puolestapuhuja. Moogin muusikonuralta muistetaan mm. yhtyeet Virtanen, Kontra, Moogetmoogs ja Moog In Bändi sekä hittikappaleet Jerry Cotton ja Kolmen minuutin muna.

Konttisen elämä ja ura on sivunnut sarjakuvia monella tavalla. Hän on lukenut ja keräillyt sarjakuvia, saanut sarjakuvista aiheita moniin lauluteksteihinsä, kääntänyt sarjakuvia ja käsikirjoittanut sarjakuvia. Vuonna 2010 ilmestyi ensimmäinen osa Konttisen elämäkertakirjasta lämän kartoitus 1950-1970, johon sisältyy kyseisten vuosien henkilökohtainen mutta hyvin kattava historiikki sarjakuvasta Suomessa.

Moog Konttista haastattelee toimittaja ja sarjakuvaneuvos Asko Alanen.

Kristian Huitula

Kristian Huitula on yksi Suomen parhaimmista sarjakuva-ammattilaisista, jonka kunnianhimoiset työt liikkuvat aiheiltaan sujuvasti Kalevalasta huumoristrippeihin tai Japanin historiaan. Sarjakuvien kirjoittamisen ja piirtämisen lisäksi Huitula myös julkaisee teoksiaan oman Fantacore Media yhtiönsä kautta. Huitulan töitä on julkaistu myös venäjäksi ja englanniksi.

Millaista on sarjakuvantekijän työ, ja mitä vaatii täyspitkän albumin tekeminen? Sarjakuva-ammattilaisen urasta ja arjesta Huitulaa haastattelee itsekin sarjakuvantekijä Timo Kokkila.

Lisätietoa: www.huitula.com

B2
Genrewear
Sarjakuvaseura
Urumi
Plevna